Verkkouutiset

Kiinalaishävittäjä teki kierteen USA:n koneen ympäri – etäisyys vain 15 metriä

Kiinalainen hävittäjäkone teki maanantaina Yhdysvaltojen sukellusveneentorjuntakoneelle vaarallisen tempun Japanin lähellä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Washington Free Beaconin mukaan amerikkalainen P-8-sukellusveneentorjuntakone suoritti valvontatehtävää Itä-Kiinan merellä, kun kiinalainen Su-27-hävittäjäkone lensi aivan sen viereen ja teki sen jälkeen vaarallisen vaakakierteen amerikkalaiskoneen ympäri.

Koneilla oli etäisyyttä vain noin 15 metriä.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on luvannut antaa selvityksen tapahtuneesta.

Kiina vastustaa jyrkästi kaikkia Yhdysvaltojen tiedustelu- ja valvontalentoja sen rannikkoalueilla. Se katsoo niiden loukkaavan sen koskemattomuutta.

Amerikkalaisten mukaan lennot suoritetaan kansainvälisessä ilmatilassa eivätkä ne ole ristiriidassa kansainvälisen lain tai Kiinan lain kanssa.

Kiinalaishävittäjän temppuilun kohteeksi joutunut P-8-kone oli mitä todennäköisimmin seuraamassa Kiinan asevoimien harjoituksia.

Kyseessä oli jo toinen vastaava vaaratilanne tänä vuonna. Venäläinen pilotti vei hävittäjäkoneensa huhtikuussa noin 30 metrin päähän Yhdysvaltojen ilmavoimien tiedustelukoneesta Japanin pohjoispuolella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)