Verkkouutiset

Näin Donald Trumpin hallinto arvioi Kim Jong-unia

Yhdysvaltalaisministerit ovat arvioineet Pohjois-Korean diktaattoria medialle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvalloissa ulkoministeri Rex Tillerson ja kotimaan turvallisuuden ministeri John Kelly ovat arvioineet Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-unin henkistä kuntoa median haastatteluissa, kertoo CNN.

John Kelly luonnehti Kim Jong-unia ”henkilöksi joka tietää mitä tekee” ja jonka ”mielessä oleva kärkitavoite numero yksi on pysyä vallassa”. Kellyn mukaan Kim pyrkii vakiinnuttamaan valtansa lietsomalla pelkoa alamaisiinsa ja näyttämällä sotilaallista voimaansa.

Kellyn mukaan hän ei ole paras henkilö arvioimaan Pohjois-Korean johtajan henkistä tilaa. Hänen mukaansa ainoa tapa selvittää onko Kim mielipuoli vai ei, olisi laittaa hänet makaamaan sohvalle ja antaa pataljoonan terapeutteja tutkia asia.

Ulkoministeri Rex Tillerson arvioi puolestaan torstaina, että Kim Jong-un on täysissä järjissään.

”Hän voi olla armoton. Hän voi olla murhaaja. Hän voi olla henkilö, jota monilta osin pidettäisiin meidän standardeillamme irrationaalisena. Mutta hän ei ole mielipuoli”, Tillerson sanoi.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei ole ollut yhtä varma asiasta.

”Toivon hänen olevan täysissä järjissään”, Trump arvioi asiaa häneltä kysyttäessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)