Verkkouutiset

Viron presidentti Donald Trumpille: Olemme samaa mieltä Naton kahdesta prosentista

Kersti Kaljulaid muistutti USA:n kollegaansa onnittelukirjeessään historiasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viron presidentti Kersti Kaljulaidin USA:n presidentti Donald Trumpille virkaanastumisen vuoksi lähettämän kirjeen mukaan Kaljulaid on samaa mieltä Nato-maiden riittävästä panostuksesta puolustuksensa turvaamiseen.

– Te seisoitte rinnallamme pimeimpinä aikoina kieltäytymällä hyväksymästä väkivaltaista liittämistämme Neuvostoliittoon. Lähes 50 vuoden ajan tunnustamattomuuden politiikkanne auttoi pitämään Viron kansan toivon elossa, Kersti Kaljulaid kirjoitti.

– Herra presidentti, olen varma että johdollanne elävä transatlanttinen linkki Euroopan ja USA:n välillä säilyy ja sitä kehitetään. Olen myös varma, että sitoumuksenne ja panoksenne Euroopan turvallisuudelle jatkuu. Tarvitsemme vahvaa USA:n johtamista.

Kaljulaidin mukaan ”olen samaa mieltä näkemyksestänne, että riittävä määrä puolustusmenoja on tarpeen Natolle jotta se jatkaa tehokkaasti kollektiivisen puolustuksen tarjoamista ja vaikuttaa globaaliin turvallisuuteen”.

– Me olemme ylpeitä ollessamme yksi viidestä Nato-jäsenestä, jonka puolustusbudjetin tavoite kahdesta bruttokansantuotteen prosentista täyttyy, ja voimakkaasti kehotamme muita liittolaisia samaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)