Verkkouutiset

Mikä on ollut kaikkien aikojen surkein ennustus?

The Atlantic pyysi asiantuntevilta näkemystä yhdestä eniten pieleen menneestä ennusteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

* New York Timesin kolumnisti Gail Collins muistuttaa The Atlanticille 1900-luvun alun ennustuksesta The Atlanticissa. Siinä povattiin, että vuonna 2000 sodista on päästy ja köyhät elävät ilossa ja terveydessä.

* Scripps-instituutin Eric Topol kertoo New York Timesin David Poguen lausunnosta 2006. Sen mukaan kaikki aina kysyvät häneltä, milloin Applelta tulee puhelin – ”vastaukseni on, että tuskin koskaan”.

* Princetonin yliopiston tieteenhistorian professori Angela Creager toteaa USA:n atomienergiakomission puheenjohtajan kertoneen 1954, että ydinvoima tulee tuottamaan niin halpaa energiaa, ettei sitä voi mitata, ja siihen liittyvä edistys tieteessä ja teknologiassa pidentää ihmisen elinikää, tuo rauhaa ja saa nälänhädät historiaan. (Oliko ennuste kovin huono?)

* Astrofyysikko Adam Riess muistuttaa ennustuksesta, että maapallo tuhoutuu 21.12.2012. Hänen mukaansa universumilla on kuitenkin ”ainakin 30 miljardia hyvää vuotta jäljellä” ja auringollakin 4-5 miljardia vuotta.

* Skeptikko-taikuri James Randi toteaa Jeane Dixonin ennustaneen kauan sitten, että maapalloon osuu massiivinen komeetta 80-luvulla. ”Ehkä hän tarkoitti 2080-lukua?”.

* 2045 Initiativen perustaja Dmitri Itskov huomauttaa kirjailija Ray Bradburyn katsoneen, että Marsin asuttaminen on välttämätöntä 2000-luvun alussa asuinkelvottoman maapallon vuoksi.

* Duke-yliopiston taloushistoriakeskuksen johtaja Bruce Caldwellin mukaan jatkuva väite on, että jokin luonnonvara loppuu. ”Väite jättää huomiotta markkinoiden reaktion siitä seuraavaan hinnan nousuun: uusien luonnonvarojen etsimisen, säästämisen, korvaavien aineiden etsimisen, teknologian parantamisen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)