ISIS teettänyt pakkoabortteja vangitsemilleen raskaana oleville naisille

Isis-terroristit pakottavat vangitsemansa raskaana olevat naiset tekemään abortin, kertoo CNN.

  • LKS 20160305 HO15; An image made available on the jihadist website Welayat Salahuddin on June 11, 2014 shows militants of the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) posing with the trademark Jihadists flag after they allegedly seized an Iraqi army checkpoint in the northern Iraqi province of Salahuddin. Jihadists are pushing toward Baghdad on June 12, 2014 after capturing a town just hours to the north, as the US mulled air strikes in a bid to bolster Iraq's collapsing security forces. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / HO / WELAYAT SALAHUDDIN -

    Arkistokuvassa ISIS:n miehiä, jotka valtasivat kesällä 2014 Irakin armeijan tukikohdan.

Terroristijärjestö Isis on kaapannut satoja jesidinaisia ja -tyttöjä ja myynyt heitä seksiorjiksi taistelijoilleen.

Jesidismi on vanha etninen uskonto, joka on sekoitus zarahustralaisuutta, kristinuskoa, islamia ja juutalaisuutta. Isis-terroristit pitävät jesidismin harjoittajia Saatanan palvojina ja väittävät jesidien tappamisen, raiskaamisen ja orjuuttamisen olevan siksi oikeutettua.

Eräillä orjamarkkinoilla Isis-terroristit olivat tuoneet omat gynekologinsa tarkastamaan ketkä vangituista naisista yhä olivat neitsyitä. Naisen seksuaalista kokeneisuutta on kuitenkin mahdoton määrittää lääkärintarkastuksen kautta, joten lääkärit tutkivat tarkkaan selvittääkseen, oliko joku naisista jo raskaana.

Raskaana oleville tehtiin abortti väkisin.

– Yksi ystävistäni oli raskaana. Hänen vauvansa oli kolmen kuukauden ikäinen hänen kohdussaan. He veivät hänet toiseen huoneeseen. Siellä oli lääkäreitä ja he tekivät abortin. Jälkeenpäin he toivat hänet takaisin. Kysyin häneltä, mitä oli tapahtunut ja kuinka he olivat tehneet sen. Hän sanoi, että lääkärit olivat kieltäneet puhumasta siitä, kertoo Bushra, Isis:n vangiksi joutunut, mutta pakenemaan onnistunut jesidinainen.

Busha kertoo, että abortin jälkeen hänen ystävänsä vuosi runsaasti verta ja oli niin kovissa kivuissa, ettei pystynyt kävelemään eikä puhumaan.

Toisen Isis:n vankina olleen, mutta pakoon päässeen jesidinaisen Noorin mukaan hänet ensimmäisenä raiskannut terroristi oli sanonut, että jos kymmenen Isis-taistelijaa raiskaa jesidinaisen, tästä tulee muslimi. Yksitoista muuta miestä oli raiskannut Noorin heti perään.

Ystäviensä kohtalosta traumatisoitunut Bushra ei halunnut tulla raiskatuksi ja yritti päättää elämänsä nielemällä purkillisen löytämiään lääkkeitä. Hän kuitenkin epäonnistui itsemurhayrityksessään ja selviytyi. Bushra ei ollut ainoa, joka yritti itsemurhaa ja moni myös onnistui yrityksessään.

– Yhtenä päivänä 14 tyttöä yritti tappaa itsensä juomalla rotanmyrkkyä. Mutta Isis-taistelijat veivät heidät sairaalaan ja tekivät heille vatsahuuhtelun. "Me emme anna teidän kuolla noin helposti", he sanoivat meille, Bushra kertoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.