Verkkouutiset

Jihadistit yrittivät värvätä vastaanottokeskuksessa Norjassa – kehottivat seuraamaan islamin sääntöjä naisten suhteen

Norjan turvallisuuspalvelu varoittaa vastaanottokeskuksissa olevia muslimeita lähestyvistä islamistiradikaaleista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Olemme nähneet merkkejä siitä, että ääri-islamistit ovat lähestyneet vastaanottokeskuksia ja turvapaikanhakijoita. He ovat olleet siellä hankkimassa kontakteja”, Jørn Presterudstuen Norjan turvallisuuspalvelusta PST:stä kommentoi The Localin mukaan.

Hän toteaa PST:n olevan huolissaan yrityksistä värvätä turvapaikanhakijoita ääri-islamistien piireihin.

The Local kertoo Norjan yleisradioon viitaten Oslon Torshovin vastaanottokeskuksessa paljastuneesta värväysyrityksestä.

Vastaanottokeskuksesta vahvistetaan ääri-islamistien vierailleen paikan päällä ja keskustelleen keskuksessa oleilevien pakolaisten kanssa.

”Meillä oli täällä välikohtaus jo joitakin vuosia Norjassa olleen islamistin kanssa. Hänen viestinsä oli, että länsi on auttanut tuhoamaan hänen kotimaansa ja että muslimien tulisi pitää yhtä”, keskuksen johtaja Hugo Limkjær sanoo.

Hän kertoo islamistin teroittaneen keskuksen asukkaille, kuinka tärkeää on jatkaa moskeijassa käymistä ja ”sääntöjen seuraamista” – etenkin naisten suhteen.

Mies poistettiin paikalta, kun hänen aikeensa paljastuivat.

Eräs keskuksen työntekijä, joka haluaa pysyä nimettömänä, kertoo Syyriasta tulleiden turvapaikanhakijoiden pelänneen miestä.

”He kysyivät, ovatko he todella tulleet Eurooppaan. He sanoivat paenneensa juurikin tätä, tällaista ääriajattelua”, työntekijä sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)