Verkkouutiset

Valitusaalto Japanissa, vain 0,4 prosenttia turvapaikanhakijoista sai jäädä

Ennätysmäärä turvapaikanhakijoita on valittanut hylkäävistä turvapaikkapäätöksistä Japanissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Japani myönsi viime vuoden aikana turvapaikan vain 27 ihmiselle. Määrä oli vain 0,4 prosenttia hakijoista.

Luvut ilmenevät Japanin oikeusministeriön lauantaina julkaisemasta selvityksestä. Siitä uutisoi Mainichi.

Oikeusministeriön mukaan 3 120 turvapaikanhakijaa on valittanut hylkäävistä päätöksistä ja vaatinut tapauksilleen uutta käsittelyä. Luku on ennätys. Viime vuonna valituksia hylätyistä päätöksistä jätettiin noin 2 500.

Peräti 29 prosentissa hylätyistä tapauksista oli kyse henkilöistä, jotka pelkäsivät joutuvansa vainon kohteeksi poliittisista syistä. Noin 23 prosenttia perusteli turvapaikkahakemustaan veloilla tai muilla talousongelmilla.

Japanissa tehtiin viime vuonna ennätyksellinen määrä turvapaikkahakemuksia. Hakijoita oli kaikkiaan 7 586. Vuoden lopussa turvapaikkapäätöstä odotti kuitenkin 13 831 ihmistä.

Japanin oikeusministeriön mukaan hakijoiden määrät ovat nousseet tasaisesti vuodesta 2010. Silloin maassa astui voimaan lakiuudistus, jonka nojalla turvapaikanhakija saa tehdä töitä, mikäli hänen hakemuksensa on ollut käsittelyssä yli kuusi kuukautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)