Verkkouutiset

Italia valmistautuu ilmaiskuihin ISIS:stä vastaan Libyassa

Italia on valmis ilmaiskuihin ISIS-terroristijärjestöä vastaan Libyassa, kertoo sanomalehti La Repubblica.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Italia on valmis osallistumaan lähiaikoina mahdollisiin ilmaiskuihin Libyassa yhdessä Yhdysvaltain kanssa. Syynä on se, että ”ISIS:n sotilaallinen uhka Libyassa on kasvanut sietämättömälle tasolle”. Tämä on lehden mukaan pakottanut sosialistipääministeri Matteo Renzin jättämään ”oven avoimeksi useille skenaarioille”.

– Italia on valmis sotilastoimiin. Jos on välttämätöntä, toimimme liittolaistemme kanssa, jos Tripolin (Libyan) hallitus sitä pyytää YK:n päätöslauselman mukaisesti, La Repubblica kirjoittaa viitaten hallituslähteisiin.

Hallituslähteiden mukaan asiaan liittyvä tiekartta valmistuisi kahden, kolmen viikon kuluessa.

New York Timesin mukaan Yhdysvallat, Ranska, Britannia ja Italia olisivat neuvotelleet tiedustelulentojen lisäämisestä mahdollisten iskujen varalta. Niin ikään kyseiset maat olisivat lehden mukaan suunnittelemassa Libyan hallituksen sotilaallista tukemista. Libyan uuden yhtenäisyyshallituksen on määrä aloittaa toimintansa perjantaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)