Istanbulissa estettiin Pariisin kaltainen isku

Galatasarayn ja Fenerbahçen paikallisottelun sunnuntaisen peruuttamisen taustalla oli pelko Pariisin kaltaisesta terrori-iskusta, kertoo sanomalehti Hürriyet.

  • LKS 20160320 - 5602; A woman lays flowers on a makeshift memorial at the location of the blast of a suicide attack on Istiklal Street, a major shopping and tourist district, in central Istanbul, on March 20, 2016. Three Israelis and one Iranian were killed, and 39 people injured, when the bomber blew himself up March 19 on Istiklal Street, less than a week after another deadly attack left 35 dead in Ankara. A Turkish jihadist with links to the Islamic State carried out the suicide bombing that killed four foreigners on a major shopping street in Istanbul, Interior Minister Efken Ala said March 20. - LEHTIKUVA / AFP Yasin Akgul

    Kolme israelilaista ja yksi iranilainen sai surmansa itsemurhaiskussa lauantaina Istanbulissa.

    ()

Lehden turvallisuusviranomaisilta saamien tietojen mukaan ISIS-terroristijärjestön oli tarkoitus iskeä jalkapallo-ottelun päätettyä ensin pommilla ja saada aikaan stadionilta poistuvien keskuudessa paniikki. Sen jälkeen suunnitelmissa oli ampua silmittömästi väkijoukkoon.

Saatuaan tiedon mahdollisesta iskusta viranomaiset päättivät ensin antaa joukkueiden pelata ottelun ilman katsojia, mutta tuntia ennen alkuvihellystä se peruutettiin kokonaan.

ISIS-terroristien alkuperäinen tarkoitus oli iskeä kevään alkamisjuhla Nevruzin aikana, mutta se peruutettiin turvallisuussyistä.

ISIS-terroristi surmasi lauantaina neljä ihmistä Istanbulissa İstiklal-kauppakadulla.

Jalkapallo-otteluun suunnitellun iskun takana oli lehden mukaan Yunus Durmaz-niminen mies, joka suunnitteli Ankarassa tapahtuneen ISIS:n iskun 10. lokakuuta viime vuonna. Terroriteossa sai surmansa 103 ihmistä.

Pariisin terrori-iskuissa viime marraskuussa räjäytettiin kolme pommia Stade de France-stadionin ulkopuolella. Kaikkiaan 130 ihmistä sai surmansa useissa iskuissa eri puolilla kaupunkia.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.