Verkkouutiset

Islamistit yrittivät ottaa salaa haltuun brittikouluja – jopa 100 opettajaa elinikäiseen opetuskieltoon

Britannian viranomaiset tutkivat useita opettajia maata kuohuttaneen kouluskandaalin takia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sunday Timesin mukaan jopa 100 brittiopettajaa voi saada elinikäisen opetuskiellon kytköksistään niin kutsuttuun ”Troijan hevonen” -skandaaliin.

Juonessa mukana olleet koulut esittivät lehtitietojen mukaan viranomaisille edistävänsä kulttuurien ja sukupuolten välistä tasa-arvoa. Monissa niistä seurattiin kuitenkin tiukasti Islamin oppeja ja muun muassa eroteltiin oppilaita sukupuolen ja uskonnon perusteella.

Kohu sai alkunsa, kun brittiviranomaiset saivat maaliskuussa tietoonsa vuodetun kirjeen, jossa pieni joukko ääri-islamisteja suunnitteli, kuinka Birminghamilaisia kouluja voitaisiin ottaa haltuun sisältä päin ja kääntää islamilaisiksi.

Birmingham oli valittu kohteeksi suurien muslimioppilasmäärien ja kehnon valvonnan vuoksi.

Verkkouutiset kertoi kohusta tässä jutussa.

Sunday Timesin tietojen mukaan Britannian viranomaiset tutkivat nyt ainakin 30 opettajaa, joiden kerrotaan sekaantuneen juoneen. Lehti kertoo, että tapauksia on odotettavissa paljon lisää ja jopa 100 opettajaa voi odottaa rangaistuksena elinikäinen opetuskielto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)