Verkkouutiset

ISIS julkaisi viestin: Saamme ydinaseen vuoden sisällä

ISIS-jihadistijärjestö väittää voivansa hankkia ensimmäisen ydinaseen vuoden sisällä. Asehankinta tehtäisiin Pakistanista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jihadistien oman lehden Dabiqin mukaan ISIS on laajentunut niin voimakkaasti, että se voisi ostaa myös erittäin kallista aseteknologiaa, kuten esimerkiksi ydinaseita.

Dabiqissa julkaistun artikkelin mukaan Islamilaisella valtiolla on miljardeja dollareita pankissa, joten ydinaseen hankkiminen pakistanista olisi teoriassa mahdollista.

ISIS:n tiedetään saaneen haltuunsa valtavat käteis- ja kultavarat valtaamiensa irakilaisten kaupunkien pankeista. Lisäksi järjestö hankkii jatkuvasti tuloja myymällä öljyä.

Artikkelissa myönnetään, että vaikka ydinaseen hankinta onkin vielä ”kaukaa haettu” suunnitelma, on se lähempänä todellisuutta kuin vuosi sitten.

– Ja jos ei ydinasetta, niin mitä sitten? Miten olisi tuhat kiloa räjähtävää ammoniumnitraattia? Se olisi helppoa, artikkelissa uhotaan.

Artikkelin mukaan ISIS on ylittänyt asemansa ”kaikkein räjähtävimpänä islamilaisena ryhmänä nykymaailmassa” tullakseen ”kaikkein räjähtävimmäksi islamilaiseksi liikkeeksi, mitä moderni maailma on koskaan nähnyt”.

Artikkelin Dabiq -lehteen on kirjoittanut brittiläinen journalisti John Cantlie, jota ISIS on pitänyt panttivankinaan jo kaksi vuotta.

Asiasta kertoo Mirror.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)