Verkkouutiset

”Paras tapa iskeä ISIS-jihadisteja vastaan” – Venäjältä vaaditaan nimilistaa

Asiantuntijoiden mukaan Venäjän pitäisi toimittaa Interpolille nimilista Syyriaan lähteneistä jihadisteista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ja entisten neuvostotasavaltojen pitäisi antaa Interpolille nimilista niistä jihadisteista, joiden tiedetään lähteneen kyseisisitä maista Syyriaan Isisin riveihin, toteavat Arizona State Universityn professori Peter Bergen ja New America -ajatushautomon vanhempi tutkija David Sterman CNN:n kirjoituksessaan.

Tämä olisi kaksikon mukaan paras tapa iskeä Venäjältä ja entisistä neuvostotasavalloista Isisiin liittyneitä jihadisteja vastaan.

Tällä hetkellä Interpolilla sanotaan olevan vain noin 5 000 Syyriassa harjoitelleen jihadistin nimet. Se on murto-osa niistä noin 30 000 ulkomaalaisesta jihadistista, jotka ovat matkustaneet Syyriaan.

– Venäjän kansalaiset, joista monet ovat muslimitaustaisia tshetsheenejä tai dagestanilaisia, ovat Isisin suurin jihadistiryhmä, joka tulee maasta, jossa muslimit eivät ole enemmistönä. He ovat olleet terroristiryhmän avaintehtävissä, Bergen ja Sterman kirjoittavat. Venäjän presidentti Vladimir Putin puolestaan arvioi lokakuussa, että Venäjältä ja entisistä neuvostovaltioista on lähtenyt Syyriaan kaikkiaan 5 000 – 7000 ihmistä.

Jihadismia seuraavan amerikkalaisen Soufan Group -tiedusteluyhtiön mukaan peräti 2 400 venäläistä on matkustanut Syyrian jihadistijärjestöjen riveihin.

CNN kertoo turkkilaisviranomaisten paljastaneen, että Venäjältä, Uzbekistanista ja Kirgisiasta lähtöisin olleet jihadistit olivat esimerkiksi Istanbulin lentokentän terrori-iskun takana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)