ISIS:n pelätään saaneen uusi aseita – pudotti hävittäjän Libyassa

ISIS-jihadistijärjestö väittää sen taistelijoiden pudottaneen hävittäjäkoneen Libyan Benghazissa.

  • ISIS-jihadistien kulkue järjestön propagandavideolla.

    ()

Libyan hallituksen joukkojen Mig-23-hävittäjäkone ammuttiin alas Benghazin yllä perjantaina illalla, kertoo Daily Mail.

Prikaatikenraali Saqr al-Jaroushi Libyan ilmavoimista kertoo koneen suorittaneen ilmaiskuja jihadisteja vastaan kaupungin lähellä. Al-Jaroushin mukaan iskut kohdistuivat Al-Qaidaan liitetyn islamististen Shura-neuvoston kohteisiin.

Useiden uutislähteiden mukaan kone olisi kuitenkin joutunut alueella operoivien ISIS:n taistelijoiden alas ampumaksi. Jihadistien toimintaa seuraavan amerikkalaisen SITE Intelligence Groupin mukaan ISIS on ottanut vastuun koneen pudottamisesta. Myös Al Jazeera on kertonut ISIS:n pudottaneen koneen.

Mikäli väitteet pitävät paikkansa, on kyseessä mahdollisesti jo toinen kerta, kun ISIS onnistuu pudottamaan hävittäjäkoneen Libyassa. Jihadistijärjestö otti tammikuussa vastuun vastaavasta tapauksesta ja julkaisi alas ampumisesta myös muutaman sekunnin videopätkän omilla mediasivuillaan.

Brittilehti Expressin mukaan hävittäjäkoneiden alas ampumiset ovat herättäneet pelkoja ISIS:n kasvavasta iskukyvystä ja mahdollisista uusista aseista. Sotilaskoneiden on aiemmin ajateltu olevan pitkälti ISIS:n taistelijoiden ulottumattomissa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.