Verkkouutiset

ISIS:n pelätään saaneen uusi aseita – pudotti hävittäjän Libyassa

ISIS-jihadistijärjestö väittää sen taistelijoiden pudottaneen hävittäjäkoneen Libyan Benghazissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Libyan hallituksen joukkojen Mig-23-hävittäjäkone ammuttiin alas Benghazin yllä perjantaina illalla, kertoo Daily Mail.

Prikaatikenraali Saqr al-Jaroushi Libyan ilmavoimista kertoo koneen suorittaneen ilmaiskuja jihadisteja vastaan kaupungin lähellä. Al-Jaroushin mukaan iskut kohdistuivat Al-Qaidaan liitetyn islamististen Shura-neuvoston kohteisiin.

Useiden uutislähteiden mukaan kone olisi kuitenkin joutunut alueella operoivien ISIS:n taistelijoiden alas ampumaksi. Jihadistien toimintaa seuraavan amerikkalaisen SITE Intelligence Groupin mukaan ISIS on ottanut vastuun koneen pudottamisesta. Myös Al Jazeera on kertonut ISIS:n pudottaneen koneen.

Mikäli väitteet pitävät paikkansa, on kyseessä mahdollisesti jo toinen kerta, kun ISIS onnistuu pudottamaan hävittäjäkoneen Libyassa. Jihadistijärjestö otti tammikuussa vastuun vastaavasta tapauksesta ja julkaisi alas ampumisesta myös muutaman sekunnin videopätkän omilla mediasivuillaan.

Brittilehti Expressin mukaan hävittäjäkoneiden alas ampumiset ovat herättäneet pelkoja ISIS:n kasvavasta iskukyvystä ja mahdollisista uusista aseista. Sotilaskoneiden on aiemmin ajateltu olevan pitkälti ISIS:n taistelijoiden ulottumattomissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)