Verkkouutiset

ISIS ja Taliban julistivat jihadin toisiaan vastaan

ISIS- ja Taliban -islamistijärjestöjen kerrotaan julistaneen sodan toisilleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useiden uutislähteiden mukaan ISIS- ja Taliban ovat julistaneet jihadin eli pyhän sodan toisilleen.

Khaama Press kertoo Afganistanin Helmandin maakunnan poliisipäällikön Nabi Jan Mullahkhilin kertoneen asiasta paikallisen Mashaal Radion haastattelussa. Mullahkhilin mukaan viranomaisilla on hallussaan tietoa tukevia asiakirjoja.

Taliban-taistelijoiden ja ISIS-jihadistien tiedetään ottaneen yhteen aiemminkin. Taliban vastustaa pääasiassa Irakissa ja Syyriassa vaikuttavan ISIS:n laajentumista Afganistaniin.

ISIS-johtaja Abu Bakr Al-Baghdadi on kutsunut Talibanin johtajaa Mullah Mohammad Omaria ”hölmöksi ja lukutaidottomaksi sotapäällikköksi”. Al-Baghdadin mukaan Omar ei ansaitse poliittista tai uskonnollista johtoasemaa.

Kurdilaisen Rudaw-uutissivuston mukaan Omar on puolestaan antanut huhtikuun alussa virallisen määräyksen, jonka nojalla Taliban tulkitsee uskollisuuden vannomisen ISIS-järjestölle rikkovan islamilaista lakia.

Omar haukkui Al-Baghdadia ”vale-kalifiksi” ja totesi ISIS-johtajan vain haluavan hallita sitä, minkä ”oikeat jihadistit” ovat saavuttaneet viimeisen kolmenkymmenen vuoden sodan aikana.

Huhut islamistien välisestä sodasta ovat herättäneet runsaasti huomiota sosiaalisessa mediassa. Monet twitter-käyttäjät ovat toivottaneet molemmille järjestöille onnea taisteluun.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)