Verkkouutiset

Tämän julmuuden ISIS yritti itsekin salata: Joukkohaudassa jopa 6 000 ruumista

Irakilaisen suurkaupungin lähelle on saatettu haudata tuhansia ISIS:n uhreja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irakin Mosulin kaupungin liepeillä sijaitsee vajoama, joka saattaa kätkeä maan historian suurimman joukkohaudan.

Sky Newsin videoreportaasissa (alla) kuljetaan Bagdadista lähteneen tutkijaryhmän mukana etsimässä joukkohautaa. Paikallisten asukkaiden mukaan jihadistijärjestö ISIS on haudannut paikalle yli 6 000 murhaamaansa ihmistä. Silminnäkijät kertovat jihadistien ajaneen vangeilla täytettyjä kuorma-autoja suoraan kuoppaan.

ISIS julkaisi kaksi vuotta sitten videon, jossa vajoama näkyy. Sitä reunustavat hiekkaan imeytyneet verilammikot. Joitakin ruumiita on takertunut kraaterin seinämiin.

Raakuuksistaan tunnettu terroristijärjestö on sittemmin pyrkinyt peittelemään jälkiään ja kätkemään hautapaikan. Sen suojaksi alueelle on myös siroteltu valtavat määrät miinoja ja kotitekoisia räjähteitä. Ne ovat vaatineet jo monen hautapaikalle pyrkineen hengen.

Sky News päätti selvittää vajoaman sijaintia lennokilla. Sen kuvaaman videon perusteella ISIS-jihadistit ovat yrittäneet täyttää kraaterin hiekalla ja romuajoneuvoilla. Ainakin osa vajoamasta on kuitenkin yhä näkyvissä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)