Verkkouutiset

ISIS-jihadistit raivona: Itsemurhapommittajaksi joutuu jonottamaan

Jihadistien kirjeenvaihdon perusteella itsemurhapommittajatarjokkaita on jonoksi asti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Nepotismi rehottaa Syyriassa ja Irakissa laajoja alueita ja useita kaupunkeja valloittaneen ISIS-jihadistijärjestön riveissä, Foreign Policy kertoo.

Venäjän Dagestanissa vaikuttava islamistisaarnaaja Kamil Abu Sultan ad-Daghestani tilittää venäläiselle Qonah-jihadistifoorumille kirjoittamissaan viesteissä, kuinka ISIS:n saudiarabialaiset jäsenet järjestävät läheisilleen parhaat roolit järjestössä.

Käytännössä tällä tarkoitetaan tilaisuuksia tulla marttyyriksi eli osallistua itsemurhaiskuihin.

”Ne saudit ovat sulkeneet kaikki tiet. He eivät päästä ketään sisään. He antavat sukulaistensa mennä suhteilla jonon ensimmäisiksi”, Kamil kirjoittaa.

Toisessa viestissä Kamil kertoo innokkaasta itsemurhapommittajasta, joka oli kyllästynyt odottamaan tilaisuuttaan Syyriassa. Mies muutti Irakiin, koska marttyyrijono on siellä lyhempi.

Tämäkään ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Kamil sanoo nuoren jihadistin tajunneen kolmen kuukauden odotuksen jälkeen, että ISIS-järjestön saudiarabialaiset johtajat suosivat maanmiehiään, ja nostavat heitä itsemurhaiskulistojen kärkeen. Jihadisti oli valittanut byrokratian ja nepotismin pilaavan hänen mahdollisuutensa päästä marttyyriksi.

Kamil kertoo jonojen olevan jo niin pitkiä, että taistelijat ehtivät kuolla taistelukentällä ennen kuin he pääsevät tekemään itsemurhaiskuja.

Kamilin kirjoitukset perustuvat ISIS-pataljoonaa Syyriassa johtavalta Ahmed Shatajevilta saatuihin tietoihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)