Verkkouutiset

Tiedustelupalvelut varoittavat: ISIS rakentaa Libyasta toista tukikohtaansa

Terroristijärjestö ISIS on ottamassa kaoottista Libyaa yhä tiukemmin otteeseensa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Muun muassa Ranskan, Britannian ja Italian tiedustelupalvelut ovat keränneet huolestuttavaa tietoa Libyasta. Viimeisten kuukausien aikana ISIS on vahvistanut merkittävästi asemiaan maassa.

ISIS-jihadistit suunnittelee uutta hyökkäystä Keski-Libyaan, jonka avulla se voisi saada koko Keski- ja Itä-Libyan hallintaansa, kertoo muun muassa Italian turvallisuuspalvelu AISE sanomalehti La Repubblican mukaan. Samalla se koettaa saada haltuunsa maassa sijaitsevia öljykenttiä toimintansa rahoittamiseksi.

Viimeisten viikkojen aikana ISIS on murhannut useita kilpailevien järjestöjen sekä Libyan hallituksen uskonnollisia ja sotilaallisia johtajia.

Terroristien tavoitteena on saada haltuunsa Ajdabiyan kaupunki, joka on strategisesti tärkeä Bengasin ja Sirten välissä. Kaupunki on rannikon lähellä, sen ympäristössä on Libyan tärkeimmät öljylähteet ja valtatie Bengasin ja Sirten kulkee kaupungin lähistöltä.

Jos ISIS saa kaupungin haluunsa, sen on huomattavasti helpompi huoltaa joukkojaan Bengasissa. ISIS on pesiytynyt etenkin Sirteen ja Dernaan, jota se ei ole vielä saanut täysin hallintaansa. Derna sijaitsee itään Bengasista.

ISIS-järjestöllä on Libyassa tällä hetkellä noin 3000-4000 taistelijaa. Se kontrolloi täysin Sirteä, Hawarahia ja Nawfalia sekä pitkältä matkalta Libyan rannikon valtatietä ja osia Bengasista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)