Verkkouutiset

Irma moukaroi Floridaa – yli 3,4 miljoonaa taloutta sähköttä

Hurrikaani Irma jatkaa matkaansa pitkin Floridan länsirannikkoa pohjoiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Irma rantautui Länsi Floridaan Naplesin eteläpuolella tuulen voimakkuuden ollessa puuskissa 192 km/h. Hurrikaani riepotti Fort Myersin kaupunkia ja jatkoi kohti pohjoista.

Irma on nyt luokiteltu kakkosluokan hurrikaaniksi. Aamuyöllä tuulenvoimakkuus oli 160 km/h.

Yli 3,4 miljoonaa taloutta on ilman sähköä ja osa Miamista on veden vallassa. Kolmen ihmisen tiedetään kuolleen myrskyn seurauksena. Miamin kansainvälinen lentokenttä pysyy kiinni koko maanantain ja toimintaa käynnistellään tiistaina.

Karibian alueella myrsky tappoi 28 ihmistä ja aiheutti useilla saarilla valtavia aineellisia vahinkoja. Florida Keysin alueella myrskyvahinkoja kartoitetaan parhaillaan. Florida Keysin joillakin saarilla tulva-aallot olivat yli 4,5 metriä.

Ennusteiden mukaan Irma suuntaa Floridan länsirannikolle ja Tampa-St.Petersburgin neljän miljoonan asukkaan metropolialueelle. Floridan kuvernööri Rick Scott on sanonut olevansa erittäin huolissaan osavaltion länsirannikosta. Hänen mukaansa viranomaiset ovat varautuneet sen tuloon koko kuluvan viikon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)