Verkkouutiset

Naispuolinen shakkimestari ulos Iranin joukkueesta – ei pukeutunut huiviin

Nuori naispuolinen shakkimestari on suljettu pois Iranin kansallisesta joukkueesta hänen kieltäydyttyään pukeutumasta islamilaiseen päähuiviin hijabiin turnauksessa Gibraltarilla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iranilainen 18-vuotias Dorsa Derakshani rikkoi Iranin lakia kieltäytyessään pukeutumaan perinteiseen islamilaiseen huiviin, kun hän oli äskettäin itsenäisenä pelaajana kilpailemassa shakkiturnauksessa Gibraltarilla Euroopassa. Tapauksesta kertoo yhdysvaltalainen verkkojulkaisu Heat Street.

Hänen 15-vuotias pikkuveljensä Borna Derakshani suljettiin myös shakkijoukkueesta, koska hän otteli samassa turnauksessa israelilaisen pelaajan kanssa.

Iranin shakkiliiton johtaja Mehrdad Pahlevanzadeh on ilmoittanut, että liitto tulee rankaisemaan sisaruksia ankarimmalla mahdollisella tavalla, kertoo Heat Street viitaten iranilaisnaisten verkossa toimivan My Stealthy Freedom -liikkeen tietoihin.

Pahlevanzadeh on valittanut tapahtunutta, mutta hänen mukaansa Iranin kansalliset edut ovat etusijalla ennen kaikkea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)