Amerikkalaiskenraali varoittaa: Brexit heikentäisi Natoa

Britannian erolla EU:sta olisi negatiivisia vaikutuksia Natolle, sanoo Frederick ”Ben” Hodges.

  • LKS 20150513 Yhdysvaltain Eurooppaan sijoitettujen joukkojen komentaja, kenraaliluutnantti Ben Hodges.puhui Euroopan turvallisuustilanteesta Ulkopoliittisen instituutin Upin seminaarissa Helsingissä keskiviikkona 13. toukokuuta 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Ben Hodges.

    ()

Yhdysvaltojen Euroopan joukkojen komentaja, kenraaliluutnantti Frederick ”Ben” Hodges kertoo BBC:lle olevansa huolissaan EU:n rivien rakoilusta. Hänen mielestään unionin pitäisi sen sijaan olla valmiina vastustamaan Venäjää.

Euroopan yhtenäisyyden heikkeneminen näkyisi hänen mukaansa Natossakin.

Hodges viittasi Brexitinä mediassa tunnettuun Britannian mahdolliseen eroon EU:sta. Päätöksestä järjestetään kansanäänestys kesäkuun lopussa.

”Britannia on johtavassa asemassa (Naton) liittoumassa. Se on johtaja Euroopassa”, Hodges totesi.

Hänen mukaansa Yhdysvaltojen tärkeimmät kumppanit löytyvät Euroopassa ja alueen tapahtumat kuuluvat Yhdysvaltojen strategisiin intresseihin.

”Kaikki, mikä heikentää liittouman tehokkuutta vaikuttaa meihin. Jos EU alkaa purkautua, on sillä väistämättä vaikutusta myös puolustusliittoon”, Hodges arvioi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.