Verkkouutiset

”Tervetuloa helvettiin” – Näin äärivasemmisto riehuu G20-Hampurissa

Väkivaltayö on ohi, mutta Hampurissa ei ole vielä rauhallista ja mellakointi suurten talousmaiden johtajien G20-kokousta vastaan jatkuu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Saksalaisen Bild-lehden mukaan Berliinissä ja Brandenburgissa pohditaan lisävoimien lähettämistä paikalle Hampurin esittämän epävirallisen pyynnön perusteella.

Hampurin yllä leijuu lehden mukaan paksuja savupilviä, ja poliisihelikopterit kiertelevät taivaalla. Vielä perjantaiaamuna on autoja ja barrikadeja sytytetty palamaan monin paikoin.

Mielenosoittajat pyrkivät estämään G20-kokoukseen osallistujien pääsyn kokouspaikalle, mutta poliisit käyttävät heitä vastaan vesitykkejä. Poliisiautojen kimppuun on käyty, ja yhteen helikopteriin on melkein osuttu valoraketilla.

Poliisin mukaan torstain ja perjantain välisenä yönä loukkaantui 111 poliisia, joista viisi joutui sairaalahoitoon. Myös mielenosoittajien kerrottiin loukkaantuneen, mutta lukuja ei ole kerrottu.

Poliisi on ottanut kiinni 29 mielenosoittajaa. Hampurin palokunta joutui yön aikana lähtemään liikkeelle 60 kertaa.

G20-kokouksen vastaiseen ”Welcome to hell” -mielenosoitusmarssiin osallistui poliisin mukaan noin 12 000 ihmistä, Bild kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)