Verkkouutiset

Professori pakotettiin monikulttuurisuuden koulutukseen, erosi mieluummin

Arvostettua professoria olisi rangaistu rankasti koulutukseen tulematta jättämisestä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjoiscarolinalaisen Duke-yliopiston katolisen teologian professori Paul Griffiths, 61, on eronnut virastaan. Weekly Standard kertoo taustalla olevan yliopiston käynnistämä rodullisen tasa-arvoisuuden koulutusohjelma.

Professori Griffiths sai monien kollegoidensa tavoin sähköpostin, jossa häntä ”kehotettiin voimakkaasti” osallistumaan kaksipäiväiseen rotujen tasa-arvon instituutin koulutusohjelman ensimmäisen vaiheen koulutukseen.

Rasismin ymmärtämiseen tähtäävä kurssi olisi vienyt kaksi täyttä päivää lauantaina ja sunnuntaina.

Griffiths lähetti kiertomailiin vastauksen, jossa hän kehotti vastaanottajia olemaan tuhlaamatta aikaansa osallistumalla. Hän ennusti kurssin olevan ”intellektuellisesti veltto”.

Yliopiston dekaani puuttui asiaan vastausmailin jälkeen. Hänen mukaansa ”massapostin käyttäminen rasismiin, seksismiin ja muihin kiihkoilun muotoihin on loukkaavaa eikä sitä voida hyväksyä”.

Dekaani pyysi professori Griffithsin luokseen puhumaan asiasta. Tämä kieltäytyi. Dekaani asetti tämän jälkeen professorille hallinnollisia rajoitteita, jotka estävät häntä osallistumasta tiedekunnan kokouksiin ja tulevaisuudessa saamasta tutkimus- ja matkakorvauksia.

Professori Paul Griffiths on nyt antanut eroilmoituksensa yliopistolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)