Verkkouutiset

Venäläisasiantuntijan mukaan tulisi ”valmistautua maailmansotaan” muutamassa vuodessa

Sota-analyytikon mielestä Venäjä ei vielä tällä hetkellä kykene nykyaikaiseen sotaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kriittisesti Venäjän johtoon suhtautunut itsenäinen moskovalainen tutkija-toimittaja Pavel Felgengauer sanoo The Village -julkaisussa, että sodassa Natoa vastaan Venäjälle kävisi tänään kuin zuluille brittiarmeijaa vastaan. Ukrainaa vastaan tilanne oli toinen.

Felgengauerin mielestä tulisi kuitenkin valmistautua maailmansotaan lännen ja Venäjän välillä tai sarjaan isompia alueellisia konflikteja. Hänen mukaansa vuonna 2025 Venäjän aseistautuminen on valmis tähän.

Analyytikko arvostelee rankasti Venäjän nykyistä sotilaallista kykyä ja joukkojen tasoa sekä taktista osaamista ja vertaa asevoimia Pakistaniin. Samalla hän muistuttaa Venäjän ydinaseista, raketeista ja sukellusveneistä.

Felgengauerin mukaan Venäjän tavoite Ukrainassa on saada maa takaisin omaan kontrolliin: Venäjä ” ei ole kiinnostunut Debaltsevesta vaan Kiovasta”. Hän arvelee taistelujen kiíhtyvän keväällä.

Pavel Felgenhauerin haastattelun englanninnos on julkaistu Euromaidan Pressin sivuilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)