Verkkouutiset

Näin feikkiyliopistot huijaavat nuoria: arvotonta tutkintoa opiskellaan jopa vuosia

Kiinassa on feikkiyliopistoja ympäri maata, kertoo The Guardian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiina on varoittanut nuoria ”feikkiyliopistoista”, jotka rahastavat opiskelijoita arvottomilla tutkinnoilla. Valtion virallinen uutistoimisto on nimennyt 30 uutta itseään yliopistoksi nimittävää oppilaitosta, joita huijarit käyttävät hyväkseen rahastaakseen lukukausimaksuja korkeakoulututkinnosta haaveilevilta nuorilta.

Feikkiyliopistoja on Kiinassa ympäri maata, viime vuonna niitä paljastettiin yhteensä 118. Monet yliopistoiksi naamioiduista laitoksista käyttävät oikeiden, olemassa olevien ja hyvin tunnettujen yliopistojen nimiä ja laitosten opettajat, joilla ei välttämättä ole minkäänlaista pätevyyttä, saattavat myös väittää opiskelleensa todellisissa yliopistoissa.

Feikkiyliopistot myös tekevät nettisivuistaan pitkälti oikeiden yliopistojen virallisia sivuja muistuttavia ja käyttävät sivuillaan todellisten yliopistojen sivuilta otettuja tietoja kursseista ja laitoksista.

Jotkut opiskelijat saattavat viettää feikkiyliopistoissa vuosia ennen kuin heille selviää, että heidät on huijattu opiskelemaan täysin hyödytöntä ja arvotonta tutkintoa laitoksessa, joka ei todellisuudessa edes ole yliopisto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)