Verkkouutiset

Eurooppalaisten enemmistö tukee humanitaarista apua talouskriisistä huolimatta

Yhdeksän kymmenestä EU-kansalaisesta pitää tärkeänä, että unioni jatkaa humanitaarisen avun rahoittamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan unionin kansalaisista 90 prosenttia on tuoreen Eurobarometrin mukaan sitä mieltä, että EU:n on tärkeää jatkaa humanitaarisen avun rahoittamista. Osuus on kasvanut kaksi prosenttiyksikköä vuodesta 2012.

Vastaajista 85 prosenttia tukee humanitaarisen avun rahoittamista Eurooppaa vaivaavasta talouskriisistä huolimatta.

Humanitaarisesta avusta ja kriisinhallinnasta vastaava komissaari Christos Stylianides kertoo olevansa ylpeä siitä, miten voimakkaasti EU:n kansalaiset tukevat EU:n humanitaarista työtä.

– Tämä kannustaa unionia toimimaan positiivisena voimana maailmassa, joka muuttuu jatkuvasti monimutkaisemmaksi, hän toteaa komission tiedotteessa.

Eurobarometri mukaan 76 prosentilla kansalaisista on yleistä tietoa EU:n toiminnasta humanitaarisella alalla. Vuonna 2012 vastaava luku oli 68 prosenttia. Ihmiset tietävät paljon myös EU:n erityistoimista suurissa kriisien kuten Länsi-Afrikan ebola-epidemian yhteydessä.

Humanitaarista apua koskevista tietolähteistä vastaajat pitivät parhaana internetiä ja seuraavaksi parhaina televisiota ja lehtiä.

Vastaajista 84 prosenttia tukee EU:n hanketta vapaaehtoisten lähettämiseksi humanitaariseen työhön kaikkialle maailmaan. Ensimmäiset vapaaehtoiset ovat työskennelleet useissa pilottihankkeissa jo yli vuoden ajan.

Euroopan unionin avun kohteena on vuosittain yli 120 miljoonaa henkilöä. Avun osuus EU:n vuosibudjetista on alle yksi prosentti, mikä tekee vähän yli kaksi euroa jokaista EU-kansalaista kohti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)