Verkkouutiset

”Lopetettava tekopyhyys” – EU siirtää laskujaan tuleville vuosille

Euroopan parlamentin ja komission mukaan maksamattomien laskujen pino kasvaa vuosi vuodelta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU:n täytyy lopettaa maksamattomien laskujensa työntäminen seuraavalle vuodelle, mepit vaativat Euroopan parlamentin istunnossa keskiviikkona parlamentin tiedotteen mukaan.

Euroopan komissio ei ole voinut maksaa kaikkia vuoden 2013 laskujaan edeltävien vuosien rahoitusvaikeuksien takia. Monet eri hankkeisiin jyvitetyt varat jäivät saamatta ja laskut periytyivät tälle vuodelle.

Komission mukaan rahat uhkaavat loppua tänä vuonna vielä entistäkin nopeammin ja useat EU:n hankkeet ovat vaarassa.

”Jos tyydyttävää ratkaisua ei löydy, ohjelmat kuten esimerkiksi Erasmus+, tutkimusprojektit ja Syyrian pakolaisille tarkoitetut avustukset uhkaavat joutua jäihin”, parlamentin tiedotteessa sanotaan.

Vuoteen 2014 tullessa maksamattomat laskut olivat paisuneet jo 23 miljardiin euroon.

”Meidän on lopetettava tällainen tekopyhyys, EU:n uskottavuus on vaakalaudalla. Valtionpäämiesten ja hallitusten on lakattava tekemästä lupauksia ilman, että he toimittavat niitä vastaavia varoja”, parlamentin budjettikomitean tuore puheenjohtaja Jean Arthuis (ALDE) toteaa.

Mepit kritisoivat Eurooppa-neuvoston viime vuosina tekemiä budjettileikkauksia. Komission on lain mukaan pakko maksaa kaikki laskunsa ja leikkaukset uhkaavat euroedustajien mukaan ajaa budjetin vajeeseen.

Eurooppa-neuvosto tekee virallisen päätöksensä vuoden 2015 budjetista syyskuussa ja parlamentti lausuu siitä lokakuussa.

Mepit ovat varoittaneet, ettei budjetti kestä neuvoston kaavailemia 2,1 miljardin euron leikkauksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)