Verkkouutiset

EU kehuu Ukrainan päätöstä armahtaa kapinallisia

Donetsk ja Luhansk saavat itsehallinnon, vaalit järjestetään joulukuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

EU pitää ”tervetulleena” Ukrainan päätöstä antaa Itä-Ukrainalle lisää päätösvaltaa alueensa asioihin ja armahtaa osa kapinallisista. EU:n ulkosuhdepalvelu toteaa, että Venäjän on vastattava Ukrainan liikkeeseen lopettamalla separatistien aseistaminen ja vetämällä joukkonsa Ukrainasta rauhansopimuksen ehtojen mukaisesti.

Ukrainan parlamentti hyväksyi tiistaina lait, jotka takaavat Donetskin ja Luhanskin alueelle nykyistä laajemman itsehallinnon. Ukraina takaa myös, että näiden alueiden kansalaiset voivat käyttää ja opiskella vapaasti venäjän kieltä.

Donetskissa ja Luhanskissa järjestetään paikallisvaalit joulukuun seitsemäntenä.

Ukrainan parlamentin päätös on seurausta Minskin rauhanneuvotteluista, joissa Ukrainan, Venäjän ja EU:n johtajat sopivat toimista rauhan saamiseksi Itä-Ukrainaan.

Ukrainan säätämien lakien mukaan osa kapinallisista armahdetaan, jos he vapauttavat vankinsa, luovuttavat aseensa ja jättävät valtaamansa hallintorakennukset. Myös Ukrainan hallitus lupaa vapauttaa venäjämieliset kapinalliset.

”Vakaviin” rikoksiin syyllistyneitä taistelijoita ei kuitenkaan armahdeta. Armahdus ei koske myöskään niitä, jotka ampuivat alas malesialaisen MH17-matkustajakoneen. Teosta epäillään separatisteja, mutta varmuutta ampujista ei ole saatu.

Ukraina vahvisti tiistaina myös lähentymissopimuksen EU:n kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)