Verkkouutiset

Viron yleisradio: Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovia Suomeen kuljettanut kone loukkasi Viron ilmatilaa

Venäläiskone ei vastannut viranomaisten radiokutsuihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän valtion IL-96-matkustajakone on loukannut Viron ilmatilaa keskiviikkona. Maan pohjoisrannikolla tapahtuneesta alueloukkauksesta kertoi Viron puolustusministeriö tänään iltapäivällä Twitter-tilillään.

Viron yleisradioyhtiö ERR:n julkaisemien, toistaiseksi vahvistamattomien tietojen mukaan kyseessä oli Venäjän presidentinhallinnolle kuuluva kone, joka oli kuljettamassa ulkoministeri Sergei Lavrovia vierailulle Suomeen.

Kone oli ERR:n tietojen mukaan saapunut ilman asianmukaista lupaa Viron ilmatilaan pienen Vaindloon majakkasaaren tuntumassa Suomenlahden yllä.

Venäläiskoneen lentosuunnitelmaa ei ollut toimitettu Viron ilmailuviranomaisille, eikä siihen saatu radioyhteyttä. Koneen transponderin eli toisiotutkan kerrotaan olleen päälle kytkettynä.

Viron ulkoministeriö on ollut tapauksen johdosta yhteydessä Venäjän federaation suurlähetystöön Tallinnassa.

Kyse oli Viron puolustusministeriön mukaan ensimmäisestä maahan kohdistuneesta ilmatilaloukkauksesta tänä vuonna. Vuonna 2016 maan ilmatilaa loukattiin seitsemän kertaa.

HEIKKI HAKALA

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)