Verkkouutiset

Turkin presidentti Erdoğan USA:lle: Olenko minä liittolaisenne vai terroristit?

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on suivaantunut korkean amerikkalaisvirkamiehen vierailusta Syyrian kurdialueelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Miten voimme luottaa? Olenko minä liittolaisenne vai terroristit Kobanessa? presidentti Recep Tayyip Erdoğan kysyi puhuessaan toimittajille, kertoo Hürriyet.

Terroristijärjestö Isisin vastaisen kansainvälisen liittouman Yhdysvaltain lähettiläs Brett McGurk vahvisti aiemmin vierailleensa kurdien hallussa pitämässä Kobanen kaupungissa Syyriassa. Yhdysvallat on tukenut Syyrian kurdien pyrkimyksiä taistella Isistä vastaan.

Turkki pitää Syyrian kurdien YPG-järjestöä Turkissa toimivan terroristijärjestöksi luokitellun Kurdistanin työväenpuolueen (PKK) alajärjestönä. Turkki vaatii myös YPG:n ja sen poliittisen siiven PYD:n luokittelemista terroristijärjestöiksi.

Turkin tavoitteena on ollut luoda Syyrian pohjoisosiin turvavyöhyke yhdessä Yhdysvaltojen kanssa.

Pakolaistilanne Syyrian ja Turkin vastaisella rajalla on kiristynyt, kun 70 000 pakolaista pyrkii Turkkiin paettuaan Alepposta Venäjän, Iranin vallankumouskaartin ja Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukkojen sotatoimia.

Erdoğanin oli määrä tavata maanantaina Saksan liittokansleri Angela Merkel.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)