Verkkouutiset

Eläkeläisten paratiisi: Portugali tarjoaa ulkomaalaisille 10 vuoden verovapautta

Edullinen verotus houkuttelee yhä useampia ulkomaalaisia eläkeläisiä Portugaliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Portugali on tarjonnut ulkomailta muuttaville eläkeläisille kymmenen vuoden verovapautta jo vuodesta 2009. Euronewsin reportaasin mukaan veroetu on alkanut näkyä maahanmuutossa toden teolla vasta viime aikoina.

Vuonna 2013 asuntoa etsivien ulkomaalaisten eläkeläisten määrä kasvoi 40 prosentilla.

Edullisen verotuksen lisäksi talousvaikeuksien kourissa kamppaileva Portugali houkuttelee muuttajia myös matalalla hintatasollaan.

Monien portugalilaisten on ollut vaikea niellä ulkomaalaisille tarjottuja veroetuja. Samaan aikaan, kun muualta tuleville eläkeläisille on tarjottu täydellistä verovapautta, on portugalilaisten eläkeläisten verotusta kiristetty ja eläkkeitä leikattu.

Viranomaisten mukaan järjestelmä tuottaa kuitenkin runsaasti välillisiä verotuloja valtiolle.

”Ihmiset tulevat saamaan eläkkeensä takaisin aikanaan. Heidän tulee myös ymmärtää, että veroetujen perässä muuttavat ulkomaalaiset eläkeläiset tuovat lisää rahaa talouteemme. Tämä taas auttaa meitä pääsemään takaisin vanhaan eläketasoon”, alueellisen kehityksen ministeri Pedro Lomba totesi Euronewsille.

Portugalin edullinen verotus ei päde pelkästään eläkeläisiin.

”Tämä hallinto haluaa houkutella sijoituksia ja osaamista Portugaliin. Ajatuksena on saada kaikki ulkomailta tulevat tulot verotuksen ulkopuolelle. Tämä ei päde ainoastaan eläkkeisiin. Samaa käytäntöä sovelletaan muun muassa pääomatuloihin ja ylimääräisiin ansioihin”, verojuristi Rogerio Fernandes Ferreira kommentoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)