Verkkouutiset

Ed Miliband eroaa työväenpuolueen johdosta

Vaalitappion kärsineen Britannian työväenpuolueen puheenjohtaja Ed Miliband eroaa, samoin liberaalidemokraattien puheenjohtaja Nick Clegg, kertoo BBC.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ed Milibandin ero työväenpuolueen puheenjohtajan paikalta astuu voimaan jo tänään perjantaina iltapäivällä. Puolueen varapuheenjohtaja Harriet Harman toimii puheenjohtajana, kunnes uusi puheenjohtaja valitaan.

Milband ilmoitti puolueväelleen ottavansa täyden vastuun työväenpuolueen vaalitappiosta. Miliband sanoi olevansa pahoillaan kaikkien kollegoidensa puolesta, jotka menettivät paikkansa parlamentissa. Työväenpuolue on menettämässä 26 paikkaa parlamentissa kello 14.40 Suomen aikaa. Konservatiivit ovat saamassa pääministeri David Cameronin johdolla 22 lisäpaikkaa ja yksinkertaisen enemmistön parlamenttiin.

Myös liberaalidemokraattien puheenjohtaja Nick Clegg ilmoitti eroavansa puolueen puheenjohtajan paikalta. Cleggin kerrotaan poistuneen tiedotustilaisuudesta kyyneleet silmissään. Liberaalidemokraatit kokivat murskatappion. Puolue on menettämässä 47 paikkaa ja saamassa parlamenttiin vain kahdeksan edustajaa.

Myös UKIP:n puheenjohtaja Nigel Farage jättää puheenjohtajan tehtävän. Hän ilmoitti pitävänsä kesätauon ennen kuin päättää, asettuuko hän ehdolle puolueen puheenjohtajaksi syyskuussa. UKIP on saamassa yhden paikan parlamenttiin. Farage ei tullut itse valituksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)