Verkkouutiset

Venäjän duumasta on tullut teatteri – ”lait tulevat muualta”

Venäläispoliitikkojen on laadittava kummallisia lakiesityksiä, koska se on ainoa keino pysyä esillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman jäsenen Jaroslav Nilovin (liberaalidemokraatit) mukaan Venäjän nykyinen poliittinen järjestelmä on rakennettu sellaiseksi, ettei yksikään lakiesitys mene enää läpi ilman hallitsevan Yhtenäinen Venäjä -puolueen tukea.

”Parlamenttiedustajilla ei ole muuta tekemistä kuin ehdottaa näitä kummallisia lakeja ja aloitteita, jotka saavat huomiota mediassa ja yhteiskunnassa”, Nilov toteaa venäläiselle Lentalle Moscow Timesin mukaan.

Viimeisten muutaman kuukauden aikana duumassa on nähty värikkäitä lakialoitteita.

Parlamentissa on väännetty muun muassa sekä korkeiden korkojen että matalapohjaisten ballerina-kenkien kiellosta ja ehdotettu jopa ulkomaisten sanojen käytön kieltämistä julkisissa esiintymisissä.

Yhtenäisen Venäjän parlamenttiedustaja Jevgeni Fjodorov puolestaan kertoo, ettei hallitsevan puolueenkaan lainsäätäjillä ole enää todellisten valtaapitävien kumileimasinta kummempaa roolia.

”Vakavasti otettaviakaan lakialoitteita ei enää valmistella duuman muurien sisäpuolella. Duuma vain hyväksyy lait, jotka tulevat muualta”, Fjodorov sanoo.

Hänen mukaansa parlamenttiedustajien omat esitykset ovat pelkkää näytöstä.

”Tällaiset aloitteet eivät vähennä duumamme uskottavuutta. Teatterin uskottavuutta ei voi nakertaa, jos sen lavalla on narreja tsaarien sijaan. Meillä on tällainen teatteri, tällainen duuma.”

Kommunistipuolueen Vadim Solovjov on sitä mieltä, että omaperäisillä lakiesityksillä saa ääniä.

”Ihminen lukee korkokenkien kiellosta tai Kremlin maalaamisesta, nauraa ja saa positiivisen olon. Sitten hän näkee saman lainsäätäjän nimen äänestyspaikalla ja yhdistää häneen miellyttävän tunteen”, Solovjov toteaa.

”Aikoinaan parlamenttiedustajat säätivät oikeasti lakeja, suorittivat parlamentaarisia tutkintoja, antoivat luottamuksensa presidentille, vaikuttivat pääministerin nimityksiin ja niin edelleen.”

Nykyinen duuma on Solovjovinkin mukaan klovnien pyörittämää näytöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)