Donald Trump: Siirtolaisaalto voi olla Euroopan loppu ja johtaa vallankumouksiin

Donald Trump arvostelee kovin sanoin Euroopan maahanmuuttopolitiikkaa.

  • LKS 20160129 MARSHALLTOWN, IA - JANUARY 26: Republican presidential candidate Donald Trump waves to supporters as he leaves a rally on January 26, 2016 in Marshalltown, Iowa. Sheriff Joe Arpaio, the anti-immigration sheriff from Maricopa County, Arizona, today announced his support for Trump's presidential bid. LEHTIKUVA / Scott Olson / Getty Images / AFP

    Donald Trump.

    ()

Republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä miljardööri Donald Trump suomii Euroopan maahanmuuttopolitiikkaa ensimmäisessä eurooppalaismedialla antamassaan pitkässä haastattelussa.

”Ranska ei ikävä kyllä ole sitä, mitä se oli ennen - eikä ole Pariisikaan”, Trump totesi ranskalaiselle konservatiivilehti Valeurs Actuellesille.

Hän väittää Ranskassa olevan ”no-go” -alueiksikin mediassa luonnehdittuja paikkoja, jotka ovat varsinaisen lain ulkopuolella. Hän luonnehti niitä Ranskan ”menetetyiksi alueiksi”.

Trump arvosteli kovin sanoin Saksan liittokansleri Angela Merkelin maahanmuuttolinjauksia. Hänen mukaansa suurien maahanmuuttajamäärien päästäminen maahan on ”traaginen virhe”.

”Jos tilanteeseen ei puututa päättäväisesti, on se Euroopan loppu”, Trump totesi maahanmuuttoaallosta.

Hänen mukaansa siirtolaistilanne voi jopa johtaa oikeisiin vallankumouksiin Euroopassa.

Donald Trump otti haastattelussa myös kantaa Ranskan mielestään liian tiukkaan aselainsäädäntöön ja Pariisin marraskuun terrori-iskuihin.

”Jos yleisössä olisi ollut aseistettuja ja koulutettuja ihmisiä, olisiko kaikki todellakin mennyt samalla tavalla”, Trump kysyi, viitaten Bataclanin konserttipaikan terrori-iskuun.

”En usko niin. He olisivat tappaneet terroristit. Tämä on ihan maalaisjärkeä. Kannan aina asetta. Voin kertoa, että jos olisin ollut Bataclanissa tai jossakin (terrori-iskujen kohteeksi joutuneista) kahviloista, olisin ampunut. Olisin ehkä menettänyt henkeni, mutta olisin vetänyt aseeni esiin”, Trump totesi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.