Verkkouutiset

Donald Trump jyrää gallupeissa republikaanien tv-väittelyn alla

Republikaanien presidenttiehdokaskilvan asetelmat ovat selkeytyneet ennen CNN:n debattia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi tuoreinta valtakunnallista mielipidemittausta osoittavat liikemies Donald Trumpin vahvistaneen ylivoimaansa suhteessa muihin republikaanien presidenttiehdokkuutta havitteleviin.

Tiistaina julkaistussa Washington Postin/ABC Newsin mielipidemittauksessa Trumpin kannatus oli kasvanut edelliseen vastaavaan mittaukseen nähden kuudella prosenttiyksiköllä 38 prosenttiin. Toisena mittauksessa oli Texasin senaattori Ted Cruz 15 prosentin kannatuksella ja kolmantena Floridan senaattori Marco Rubio 12 prosentin kannatuksella.

Monmouthin yliopiston maanantaina julkaisemassa mielipidemittauksessa Trumpin kannatus oli 41 prosenttia, Cruzin 14 prosenttia ja Rubion 10 prosenttia.

Trumpille suosiolliset uudet lukemat tulivat julki juuri ennen tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa lähetettävää CNN:n debattia.

Trumpin suosion hiipumisesta ehdittiin jo puhua, kun Ted Cruz nousi Des Moines Registerin ja Bloombergin mielipidemittauksessa keskeisen osavaltion, Iowan, selväksi ykköseksi. Lauantaina julkaistussa gallupissa Cruzin kannatus Iowassa oli 31 prosenttia ja Trumpin kannatus 21 prosenttia. Toisaalta maanantaina julkaistu Quinnipiacin mielipidemittaus osoitti Trumpin olevan yhdellä prosenttiyksiköllä Cruzia edellä Iowassa 28 prosentin kannatuksella.

Nyt julkaistut Washington Postin/ABC:n sekä Monmouthin yliopiston gallupit tehtiin Trumpin muslimien maahanpääsyn estämistä koskevien puheiden jälkeen, ja osoittavat hänen kasvattaneen kannatusta selvästi.

Washington Postin/ABC:n gallup kertoo myös, että in 50 prosenttia republikaaniäänestäjistä pitää Trumpia luotettavimpana terrorismin ja maahanmuuton hoitamisessa. 54 prosenttia republikaaniäänestäjistä pitää häntä vahvimpana johtajana ja 47 prosenttia on sitä mieltä, että Trumpilla on parhaat mahdollisuudet tulla valituksi presidentiksi.

Kuitenkin sama mielipidemittaus paljastaa, että jos presidentinvaaleissa olisivat vastakkain entinen ulkoministeri Hillary Clinton ja Donald Trump, Clintonia äänestäisi 50 prosenttia kaikista rekisteröityneistä äänestäjistä ja 44 prosenttia äänestäisi Trumpia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)