Verkkouutiset

Venäjän skandaali pahenee: antikorruptiovirkailijan hallusta löytyi 300 miljoonaa dollaria lisää

Viranomaistutkinta on paljastanut, ettei venäläisvirkamiehen jättiomaisuus rajoittunutkaan yli sadan miljoonan käteisvaroihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän korruption vastaisessa virastossa johtoasemassa olleen Dmitri Zahartsenkon sveitsiläisiltä pankkitileiltä on löydetty kaikkiaan 300 miljoonaa euroa.

Miehen nimissä on lisäksi 700 miljoonan ruplan eli noin 9,5 miljoonan ruplan edestä luksusasuntoja Moskovassa. Zahartsenkon isän nimissä on myös useita kymmenien miljoonien eurojen tilejä länsimaisissa pankeissa.

Virkamies nousi hiljattain julkisuuteen, kun Venäjän viranomaiset löysivät häneen kytketyistä asunnoista ja ajoneuvoista kaikkiaan 123 miljoonaa dollaria käteistä. Verkkouutiset uutisoi asiasta tässä.

Moscow Timesin mukaan rahaa oli pakattu niin muovipusseihin kuin laatikkoihinkin. Setelipinoja oli niin paljon, että poliisilta vei useita päiviä kerätä ne kaikki talteen.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Novaja Gazetan toimittajan Roman Aninin mukaan kyseessä on Venäjän historian suurin käteistakavarikko.

Zahartsenkon keräämän omaisuuden arvo on uusien löytöjen perusteella kaikkiaan noin 485 miljoonaa dollaria eli yli 430 miljoonaa euroa. Salainen jättiomaisuus tekisi hänestä Venäjän 173. rikkaimman miehen.

Venäläisen Kommersantin mukaan Dmitri Zahartsenko saattoi vain säilyttää rahaa talousrikoksiin syyllistyneiden pankkiirien puolesta. Lehti kertoo viranomaisten epäilevän, että Zahartsenko avusti rikollisia salakuljettamaan varoja ulos Venäjältä.

Venäläinen NOTA-pankki saattoi olla eräs Zahartsenkon asiakkaista. Pankki menetti toimilupansa viime vuoden marraskuussa, kun sen taseesta katosi selittämättömästi yli 350 miljoonan euron edestä varoja.

Dmitri Zahartsenko on pidätetty epäiltynä virka-aseman väärinkäytöstä, viranomaisen vastustamisesta ja lahjusten ottamisesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)