Verkkouutiset

USA:n korkein sotilasjohtaja varoittaa Putinin toimista – Naton muutettava rooliaan

Yhdysvaltain puolustushaarakomentajien neuvoston puheenjohtaja, kenraali Martin E. Dempsey on huolissaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin aloittamasta politiikasta Itä-Euroopassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Huffington Postin mukaan Martin E. Dempsey toteaa, että tapahtumaketju, jonka Vladimir Putinin laittoi liikkeelle Itä-Euroopassa, ei jää Itä-Eurooppaan. Dempsey arvioi myös, että Naton on muutettava rooliaan uudessa tilanteessa.

– Jos minulla on jokin pelko tästä (tilanteesta), se on se, että Putin on saattanut sytyttää palon, jota hän ei pysty hallitsemaan, kenraali totesi viikonloppuna Aspenissa Coloradossa.

Hänen mukaansa Venäjä on polulla, jossa se asemoi itsensä eri lailla – ei vain Itä-Euroopassa, vaan myös Euroopassa laajemmin sekä suhteessa Yhdysvaltoihin.

– Venäjän hallitus on tehnyt tietoisen päätöksen käyttää sotilaallista voimaa toisen suvereenin valtion sisällä saavuttaakseen päämääränsä. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1939, Dempsey sanoi viitaten neuvostodiktaattori Josif Stalinin toimiin Puolassa syyskuussa 1939.

Dempsey arvioi, että Putin on tässä hyvin aggressiivinen.

– Hänellä on pelikirja, joka on toiminut jo kaksi tai kolme kertaa, ja hän aikoo käyttää sitä jatkossakin.

Kenraali arvelee, ettei Venäjän sotilasjohto ole aivan täysin rinnoin tässä pelissä mukana.

– Luulen, että Venäjän armeija ja sen johtajat, jotka tunnen, ovat jossain määrin haluttomia osanottajia tämänkaltaisessa sodankäynnissä.

Dempseyn mielestä Naton on herätettävä henkiin sen tehtävä vakauden takaajana Euroopassa. Tällä kertaa panemaan vastaan Putinin Venäjälle samalla tavalla kuin se teki Neuvostoliitolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)