Verkkouutiset

Britannian pääministeri raivostui Venäjälle – haluaa tutkinnan alasammutusta koneesta

Ison-Britannian pääministeri David Cameron vaatii tutkintaa Ukrainassa alasammutun lentokoneen kohtalosta, vaikka Venäjä torjui tutkinnan YK:ssa veto-oikeudellaan, kertoo Guardian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Emme voi antaa yhden valtion estää totuutta tulemasta julki tai antaa yhden valtion estää oikeuden toteutuminen. Jos emme pysty asettamaan kansainvälistä tuomioistuinta Yhdistyneiden kansakuntien kautta, meidän täytyy selvittää muita keinoja, miten se toteutetaan, Ison-Britannian pääministeri sanoi matkallaan Vietnamissa torstaina.

YK:n turvallisuusneuvosto äänesti keskiviikkona Itä-Ukraina alasammutun Malaysian airlinesin matkustajakoneen viemisestä YK-tuomioistuimen tutkittavaksi. Venäjä vastusti tutkintaa ja käytti veto-oikeuttaan estääkseen tutkinnan aloittamisen. Lentokone ammuttiin alas Itä-Ukrainan kapinallisalueella vuosi sitten heinäkuussa. Turmassa kuoli 298 ihmistä.

– Minusta tämä on raivostuttavaa ja täysin väärin, Cameron kommentoi Venäjän toimintaa.

Venäläisten mielestä vaatimus lentokoneen alasampumisen syyllisten saamisesta oikeuden eteen on asenteellinen ja poliittisesti motivoitua propagandaa Venäjän syyllistämiseksi turmasta.

– Emme saa unohtaa: brittejä kuoli tällä lennolla. Satoja ihmisiä kuoli tällä lennolla, Cameron sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)