Verkkouutiset

Euroopan keskustaoikeisto vaatii välittömiä sanktioita: Venäjä ulos Etyjistä ja G8:sta

Euroopan parlamentin suurin poliittinen ryhmä keskustaoikeiston EPP vaatii Venäjälle välittömiä sanktiota sen toimista Krimillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puheenjohtaja Joseph Daulin mukaan EPP ei tunnusta Krimillä järjestetyn niin sanotun kansanäänestyksen tulosta. EPP toistaa aiemman kantansa, jossa se pitää äänestystä laittomana samoin kuin sen järjestänyttä Krimin hallintoa.

– Krim on osa Ukrainaa. Emme hyväksy mitään muutoksia Ukrainan kansainvälisesti hyväksyttyihin rajoihin, Joseph Daul sanoo.

Hän esittää voimakkaan vetoomuksen Venäjän kansainvälisestä eristämisestä.

– Jos jokin valtio haluaa tulla kohdelluksi tasaveroisena kumppanina, tietynlainen käytös 21. vuosisadalla ei ole enää hyväksyttävää. Pakotteet on saatettava voimaan välittömästi, Daul vaatii.

Daul sanoo olevansa tyytyväinen siitä, että Venäjän pääsyä taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n jäseneksi lykätään. Samalla hän vaati EPP:n nimissä Venäjän sulkemista pois Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjistä ja johtavien teollisuusmaiden ryhmästä G8:sta.

Lue myös: Krimin äänestys: Yli 95 prosenttia kannatti Venäjään liittymistä ja G7 Sotshin sijasta Lontooseen – Venäjä ulos?

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)