Verkkouutiset

Näin kävisi, jos suomalaiset saisivat äänestää Yhdysvaltain presidentistä

WIN / Gallup International Association selvitti Yhdysvaltain presidenttiehdokkaiden kannatuksia eri maissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuksesta käy ilmi, että 45 selvitetystä maasta ainoastaan Venäjällä Donald Trump valittaisiin presidentiksi. Suomessa ja muualla Euroopassa Hillary Clinton voittaisi vaalit ylivoimaisesti.

Suomalaisista 86 prosenttia kannattaa Yhdysvaltain presidentiksi Clintonia. Se on eniten kaikista kyselyssä mukana olleista maista.

Trumpin kannatus jää Suomessa seitsemään prosenttiin. Seitsemän prosenttia ei osannut tai halunnut ottaa kantaa kysymykseen.

Toisiksi suurin Clintonin kannatus oli Portugalissa (85 %) ja kolmanneksi suurin Ruotsissa ja Etelä-Koreassa (82 %).

WIN / Gallup International Association kysyi eri maissa, ketä ihmiset äänestäisivät, jos saisivat valita Yhdysvaltain presidentinvaaleissa republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin ja demokraattien ehdokkaan Hillary Clintonin väliltä.

Yleisesti ottaen Euroopan maissa Clintonin kannatus noin 70 prosenttiyksikköä suurempi kuin Trumpin.

Kyselytutkimuksen suoritettiin 45 maailman maassa, mikä kattaa 75 prosenttia maailman väestöstä. Tutkimusta varten haastateltiin 44 000 ihmistä. Haastattelut tehtiin elo-syyskuussa.

Jokaisessa maassa paitsi Venäjällä Clinton voittaisi maanvyörymävoitolla. Venäjällä Trump voittaisi Clintonin selvällä 23 prosenttiyksikön kaulalla. Toisaalta Venäjällä 57 prosenttia ei osannut tai halunnut ottaa kantaa kysymykseen.

Toiseksi eniten kannatusta Trumpilla on Kiinassa (44 %). Sielläkin tosin Clinton voittaisi vaalit 53 prosentin kannatuksella.

Tutkimuksessa kysyttiin myös, kuinka suuri merkitys omalle maalle Yhdysvaltain presidentinvaaleilla on. Kaikkien keskuudessa 69 prosenttia oli sitä mieltä, että vaalituloksella on suuri tai erittäin suuri vaikutus.

Suomalaisista 60 prosenttia oli sitä mieltä, että Yhdysvaltojen presidentinvaaleilla on suuri tai erittäin suuri merkitys Suomelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)