Verkkouutiset

Britannian työväenpuolueessa on paljastunut laaja rasismiongelma

Ison-Britannian työväenpuolue on salaa pidättänyt 50 jäsentä puolueen toiminnasta tutkinnan ajaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rasismi ja antisemitismi (juutalaisvastaisuus) ovat levinneet puolueessa Jeremy Corbynin tultua puheenjohtajaksi, kun uusia jäseniä on virrannut puolueeseen äärivasemmistolaisista piireistä, kertoo The Telegraph.

Corbyn tunnusti maanantaina ongelman olemassaolon.

– On pieni joukko ihmisiä, jotka ovat sanoneet asioita, joita heidän ei olisi pitänyt sanoa. Siksi olemme sanoneet, että heidät pidätetään puolueen toiminnasta ja asia tutkitaan, Corbyn kertoi Daily Mirrorille.

Corbyn vähätteli ongelmaa toteamalla, että se ”ei ole valtava”.

Alun perin julkisuudessa kerrottiin vain kolmen kaupunginvaltuutetun pidättämisestä puolueen toiminnasta. The Telegraphin mukaan toiminnasta pidätettyjä on peräti 50.

Rasismi- ja antisemitismisyytökset käynnistyivät, kun parlamentin jäsen Naz Shah’n antisemiittiset kommentit kahden vuoden takaa tulivat julki viime viikolla.

Kyse on ennen kaikkea vasemmistolaisten Israel-kritiikistä. Shah julkaisi Facebookissa kuvan, jossa Israel on siirretty kartalla osaksi Yhdysvaltoja. Sen ohessa oli teksti: ”Ratkaisu Israel-Palestiina-konfliktiin: Siirretään Israel Yhdysvaltoihin”.

Toiminnasta pidätetyistä kolmesta kaupunginvaltuutetusta kaksi ehdotti sosiaalisessa mediassa juutalaisten siirtämistä Yhdysvaltoihin.

Isossa-Britanniassa järjestetään paikallisvaalit torstaina. Työväenpuolueen odotetaan häviävän vaalit.

Corbynin johtajuus työväenpuolueessa on ajautunut vakaviin ongelmiin. The Telegraphin tietojen mukaan vanhemmat puolueaktiivit suunnittelevat jo avoimesti Corbynin syrjäyttämistä Britannian EU-äänestyksen jälkeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)