Verkkouutiset

Britannia saattaa lähettää sotilaita Syyriaan

Brittihävittäjät tekivät torstaina ensimmäiset iskunsa Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Brittiläiset Tornado-hävittäjäpommikoneet aloittivat torstaina ilmaiskut ISIS-jihadistijärjestöä vastaan Syyriassa. Viranomaisten mukaan koneet iskivät onnistuneesti ISIS:n öljykentälle.

Telegraph kertoo live-seurannassaan, että puheet ovat kääntyneet jo sotilaiden lähettämiseen Syyriaan. Britannian hallinto on aiemmin sulkenut maajoukot kategorisesti Syyrian operaation ulkopuolelle.

Pääministeri David Cameronin tiedottajan kiertelevät vastaukset vihjaavat brittilehden mukaan, että Syyriaan voitaisiin lähettää joukkoja, jotka eivät osallistuisi taisteluihin. Brittisotilaat esimerkiksi avustaisivat paikallisia maltillisia kapinallisjoukkoja muun muassa taistelijoiden koulutuksessa.

Tiedottaja kieltäytyi sulkemasta vaihtoehtoa pois, kun häneltä kysyttiin asiasta suoraan.

”Esityksen sisältö on tältä osin varsin selvä. Emme ole lähettämässä taistelujoukkoja Syyriaan”, tiedottaja vastasi.

Irakissa on tällä hetkellä 120 sotilasta, jotka kouluttavat paikallisia joukkoja taistelemaan ISIS-jihadisteja vastaan. Britit ovat myös kouluttaneet jo aiemmin maltillisia syyrialaistaistelijoita. Koulutus järjestettiin kuitenkin Turkissa ja Jordaniassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)