Verkkouutiset

Tony Blair: Meidän on kunnioitettava kansanäänestystä, jotta voimme muuttaa sitä

Tony Blair vaatii Britannialle enemmän sananvaltaa maahanmuuttoasioissa, jotta maa voisi jäädä Euroopan unionin jäseneksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Entinen pääministeri Tony Blair on allekirjoittanut nimeään kantavan instituutin laatiman raportin, jonka mukaan avoimet rajat -politiikka ei enää ole tarkoituksenmukaista Euroopassa. Raportissa vaaditaan tiukempaa sisäistä valvontaa ja EU:n vapaan liikkuvuuden sääntöjen muokkaamista.

Vaatimuksen hyväksyminen täyttäisi Britannian kansan tahdon, jonka se osoitti viime vuoden Brexit -äänestyksessä, mutta sallisi maan jäädä Euroopan unioniin, Blair sanoo.

Blair toteaa myös, että työväenpuolueen pitäisi tukea uutta lähestymistapaa.

The Guardianin mukaan Blairin väliintulo näyttää enteilevän muutosta Brexit-keskustelussa ja ratkaisevan talouden ja maahanmuuton välisen ristiriidan.

Tony Blairin mukaan hän ”ei voi kuvitella kenenkään muun Britannian liittolais- tai kumppanimaan johtajan paitsi Donald Trumpin ajattelevan, että Brexit-päätös ei ole muuta kuin itsensä vahingoittamista”.

Britannian pääministeri Theresa May on pitänyt maahanmuuton valvontaa ehdottomana Brexit-vaatimuksenaan, mutta EU on toistuvasti ilmoittanut, että Britannian on poistuttava yhteismarkkinoilta, jos se haluaa lopettaa EU:n kansalaisten vapaan liikkuvuuden.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)