Verkkouutiset

USA:n varapresidentti: Ruotsi on ollut loistava johtaja pakolaiskriisin hoidossa

Joe Biden vieraili torstaina Ruotsissa ja tapasi muun muassa pääministeri Stefan Löfvenin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden kiitteli Stefan Löfvenille Ruotsin toimintaa pakolaiskriisin hoidossa ja humanitaarisen avun tarjoamisessa sitä tarvitseville, kertoo The Local.

‒ Ruotsi on osoittanut loistavaa johtajuutta ‒ olet osoittanut loistavaa johtajuutta herra pääministeri ‒ ja vahvaa myötätuntoa tarjoamalla humanitaarista apua ja tukea Syyrian, Irakin ja Afganistanin väkivaltaisuuksia pakeneville, Biden sanoi.

Hän vieraili torstaina Tukholmassa tapaamassa Löfvenin lisäksi ulkoministeri Margot Wallströmiä, Yhdysvaltain Ruotsin suurlähettiläs Azita Rajia sekä Ruotsin Yhdysvaltain suurlähettiläs Björn Lyrvallia. Biden ja Löfven pitivät vierailun yhteydessä yhteisen tiedotustilaisuuden.

Biden ylisti Ruotsia, joka otti vastaan noin 163 000 pakolaista viime vuoden pakolaiskriisin yhteydessä. Luku on asukasta kohden suurin koko Euroopassa.

‒ Tiedämme, ettei se ole helppoa, mutta se on merkki kansanne jalomielisyydestä ja sitoutumisesta. Se on ihailtavaa, muiden maiden tulisi ottaa esimerkkiä, Biden totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)