Verkkouutiset

”Illuusiot ovat lopussa – minä jätän Venäjän”

Venäläinen mediavaikuttaja jättää maansa petyttyään sen yleiseen kehitykseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Leonid Bershidski on ollut perustamassa Venäjän johtavaa talousuutislehti Vedomostia, Venäjän Forbesia ja mielipidesaitti Slon.ru:ta.

Päätoimittajana ja kustantajana toiminut mies kirjoittaa Moscow Timesissa vuodesta 1993, jolloin hän mielestään hölmösti palasi Kaliforniasta Moskovaan uskoen, että Venäjä voisi liittyä Euroopan Unioniin. Niin uskoi tuolloinen presidentti Boris Jeltsinkin.

”Krimin liittämisen jälkeen tuli selväksi, että eivät vain Turkki ja Albania, vaan myös Ukraina liittyy Euroopan Unioniin ennen Venäjää”, Bershidski kirjoittaa.

Bershidskin mukaan hänen haaveensa tulla Euroopan unionin kansalaiseksi omassa maassaan on hävinnyt. ”SIksi muutan Berliiniin muutaman päivän sisällä”.

Kustantaja-päätoimittaja sanoo olevansa patriootti ja iloinneensa suuresti Venäjän kyvystä nousta polviltaan vuoden 1991 jälkeen. Hän haluaisi auttaa maata todella vapaan lehdistön luomisessa ”mutta nyt se on osaltani päättynyt”.

”Yleisesti ottaen haaveeni on kukistettu. Venäjän valtavirtamedia vaihtelee pullosilmäisestä pro-Kremlin tv-ankkuri Dmitri Kiseljevin liioittelusta intellektuellien ’puhumme mutta kukaan ei katso’ Dozhd-tv-ohjelmiin. Siinä kaikki”.

Bershidskin mukaan Venäjällä vahvemmat ovat kadottaneet kaiken häveliäisyytensä. Ulkomaisia rock-tähtiä kielletään tulemasta maahan, rakettionnettomuudesta syytetään sabotaasia, Volgograd palautetaan Stalingradiksi, kaksoiskansalaisten on ilmoittauduttava viranomaisille, nettikäyttäjien pitää virallisesti rekisteröidä bloginsa ja niin edelleen.

Hänen mukaansa olisi naurettavaa kutsua häntä poliittiseksi pakolaiseksi. ”Mutta minulla ei ole halua jäädä Venäjälle maksamaan kopeekkaakaan Krimistä. Varastettu on varastettua”.

”Ja kyllä, aion pitää Venäjän kansalaisuuteni. Ehkä palaan vanhana miehenä, kävelen naapuruston äänestyspaikalle, pyyhin pölyn rakkaasta punaisesta passistani ja äänestän Venäjän ehdokasta Euroopan Parlamenttiin”, Leonid Bershidski toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)