Verkkouutiset

FBI kertoo 14 työtoveriaan murhanneen motiivista: Muslimi suuttui tästä joulukuusesta

Viranomaiset pitävät San Bernardinon terrori-iskun laukaisseena syynä työpaikan joulujuhlia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ABC News uutisoi vuoden takaisen San Bernardinon joukkomurhan tutkimusten tilanteesta ja uusista tiedoista.

Viranomaiset uskovat, että 2. joulukuuta 2015 San Bernardinossa tapahtuneen iskun taustalla oli työpaikan pakollinen koulutustilaisuus ja lounas, joiden tiloissa kokoushuoneessa oli joulukoristeita ja joulukuusi. Syed Farook osallistui tilaisuuteen, josta hän oli poistunut nopeasti.

FBI:n ja poliisin hallussa olevien sähköpostien mukaan Syed Farookin pakistanilaissyntyinen vaimo Tashfeen Malik oli järkyttynyt siitä, että hänen miehensä piti osallistua tilaisuuteen.

Juuri ennen iskua Syed Farook poseerasi työkaveriensa kanssa valokuvia varten joulukuusen edessä. Myöhemmin hän ja hänen vaimonsa tulivat aseiden kanssa ja tappoivat 14 ihmistä toimistossa. Lisäksi 22 haavoittui.

San Bernardinon poliisipäällikön mukaan vaimo oli kirjoittanut netissä, ettei hänen mielestään muslimin tulisi tulla pakotetuksi osallistumaan ei-muslimeiden tapahtumaan. Poliisipäällikön mukaan tämä on yksi ainoista mahdollisista todisteista joita heillä on tapahtuneen motiivista.

Pariskunta sai tapahtuneen jälkeen surmansa tulitaistelussa kadulla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)