Verkkouutiset

Puolan pääministerin sanoista Auschwitzissä kohu – ”kansalaisten suojelemiseksi tehtävä kaikki tarvittava”

Eurooppa-neuvoston puolalainen puheenjohtaja Donald Tusk on kauhistunut Puolan pääministerin sanoista Auschwitzissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolan pääministeri Beata Szydło puolusti puheessaan natsien keskitysleirinä tunnetuksi tulleen Auschwitzin muistotilaisuudessa Puolan maahanmuuttopolitiikkaa.

– Auschwitz on opetus, joka osoittaa, että kansalaisten suojelemiseksi on tehtävä kaikki tarvittava, Szydło sanoi Auschwitzin vuosipäivänä, jolloin ensimmäiset vangit saapuivat leirille.

Auschwitzin keskitys- ja tuhoamisleirillä tapettiin natsi-Saksan aikana arviolta 1,1 miljoonaa juutalaista, puolalaista, romania ja neuvostovankeja.

– Tuollaisia sanoja ei ikinä pitäisi tulla puolalaisen pääministerin suusta tuossa paikassa, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk totesi Twitterissä.

Szydłon hallituksen lehdistöedustaja Rafal Bochenek kehotti kuuntelemaan pääministerin koko puheen ennen tuomioita.

Szydło on tiukasti puolustanut maansa maahanmuuttopoliittista linjaa. Puola on kieltäytynyt Euroopan unionin pakolaiskiintiöistä. Euroopan komissio käynnisti oikeudellisen menettelyn Puolaa, Tshekkiä ja Unkaria vastaan, koska ne ovat kieltäytyneet ottamasta vastaan pakolaisia.

Szydło itse on syntynyt Oswiecimin kaupungissa, missä keskitysleiri sijaitsee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)