Verkkouutiset

Sähköpostivuotojen todisteet vahvistavat: Venäjä rahoittaa ja johtaa sotaa Ukrainassa

Hakkereiden löydöt kertovat Venäjän käyttävän itäisen Ukrainan "tasavaltoja" konfliktissa marionetteinaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Atlantic Council kertoo eri ryhmien hakkeroimista sähköposteista, jotka paljastavat Kremlin johdon ja rahoituksen itäisen Ukrainan niin sanotuille tasavalloille. Moskovan osoitetaan myös johtavan sotilastoimia alueella ja horjuttavan operaatioilla Ukrainan politiikkaa.

Ukrainalaiset hakkeriryhmät julkistivat loppuvuodesta 2016 sähköposteja, joiden kerrottiin olevan Kremlin ”hämähäkkinä” pidetyn Vladislav Surkovin toimistosta. Surkov vastaa presidentti Vladimir Putinin hallinnossa Ukraina-politiikasta.

Kreml on kiistänyt sähköpostien aitouden.

Verkkouutiset on kertonut sähköposteista aiemmin muun muassa tässä ja Surkovista tässä. Atlantic Council on nyt käynyt läpi sähköpostien toisen ja kolmannen erän.

Sähköpostit kertovat muun muassa Venäjän ”poliittisen konsultin” Aleksandr Borodain valinnasta Donetskin pääministeriksi venäläismiljardööri Konstantin Malofejevin avulla. Malofejevin työntekijä lähetti Surkoville listan suositelluista pääministeriehdokkaista kolme päivää ennen Donetskin tasavallan julistamista.

Kreml on myös maksanut Donetskin lehdistötoimiston palkkoja, kalustoa ja kuluja.

Vladislav Surkovin näytetään tavanneen ja auttaneen venäläisaktivisteja Ukrainan konfliktialueilla. Hän on pitänyt listaa henkilöistä joiden puoleen kääntyä, kun palveluksia tarvitaan. Surkov on jopa tarkastanut alueen lehtien uutisten oikeellisuutta.

Atlantic Councilin mukaan luonnehdinnat Kremlin tukemista separatisteista eivät ole tosia, vaan kyse on Moskovan aktiivisesti ohjaamasta ja johtamasta toiminnasta; hybridisodasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)