Verkkouutiset

Venäjä: ”On aika aseistautua uudelleen”

Ulkoministeri Sergei Lavrov sanoo uutiskanava RT.comin haastattelussa, että Venäjän on aika aseistautua uudelleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sergei Lavrovin mukaan on tullut aika valmistautua Venäjän konventionaalisen ja ydinasearsenaalin uusimiseen. Hän viittaa muun muassa Yhdysvaltain presidentti Barack Obaman viimeviikkoiseen ilmoitukseen uudistaa ydinaseistustaan.

Lavrovin mukaan myös Venäjän ja Yhdysvaltain suhteet on arvioitava uudelleen. Ulkoministeri syyttää Yhdysvaltoja maiden suhteiden huononemisesta.

– En usko, että olemme uuden asevarustelukilpailun kynnyksellä. Ainakaan Venäjä ei ole osa sitä, Lavrov sanoi.

Lavrov totesi, että Yhdysvaltain ydinasearsenaali on hieman tuoreempi kuin Venäjän, joten heidän on ehkä aika päivittää se.

Ulkoministerin mukaan syynä Venäjän aseistuksen uusimiseen ovat myös Naton vihamieliset toimet.

– Moskova tarvitsee voimakkaat puolustusvoimat Naton vihamielisten toimien takia. Järjestö on juurtunut menneeseen ja näkee Venäjän vihollisenaan, Lavrov sanoi.

Hän viittasi Ukrainan tapahtumiin. Lavrovin mukaan Nato on syytänyt vakavia, mutta perusteettomia syytöksiä Venäjää vastaan Ukrainan tilanteen takia.

Lavrov sanoi uskovansa, ettei nykytilanne johda uuteen kylmään sotaan, mutta lännen poliitikot ovat hänen mielestään juuttuneet venäläisvastaiseen retoriikkaan.

– Jos (uusi) kylmä sota alkaisi tänään, luulen, että se olisi erilainen. Se olisi etupäässä mediasota, Lavrov arvioi.

Hänen mukaansa Moskovassa länttä aletaan pitää epäluotettavana.

– He (länsi) jopa rikkoo sopimuksia, joita meillä on. Tämä pistää meidät miettimään, onko heidän kanssaan enää mahdollista tehdä lainkaan sopimuksia, Lavrov sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)