Verkkouutiset

Berliinin rekkaterroristi oli Saksassa turvapaikanhakijana 14 eri nimellä

Usean identiteetin käyttö mahdollisti Anis Amrille laajan hyvinvointietuuksien hyödyntämisen ja vaikeutti viranomaisten pääsemistä hänen jäljilleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Berliinin joulumarkkinoilla ihmisjoukon sekaan rekalla ajanut Anis Amri oli saksalaisviranomaislähteiden mukaan hakenut Saksasta turvapaikkaa 14 eri nimellä, kertoo BBC. Tunisialaissyntyisen 24-vuotiaan Amrin joulukuussa toteuttamassa iskussa kuoli 12 ihmistä.

Useat identiteetit mahdollistivat, että Amri pystyi hyötymään Saksan hyvinvointieduista. Eri henkilöllisyyksien käyttö vaikeutti myös Amrin jäljittämistä. Myös keskiviikkona pidätetty mies, jota epäillään avunannosta Berliinin iskuun, on käyttänyt useita identiteettejä.

Saksan viranomaisia on syytetty valvonnan puutteesta ja siitä, että Amrin annettiin matkustaa vapaasti, vaikka poliisilla oli tieto hänen rikostaustastaan. Amri onnistui välttämään karkotuksen useampaan otteeseen.

Amrin turvapaikkahakemus Saksaan hylättiin viime kesäkuussa. Hän oli tullut Saksaan 11 kuukautta aikaisemmin Italiasta, jossa hän istui neljä vuotta vankilassa. Amrilla ei ollut karkotukseen vaadittavia henkilöpaperita, minkä vuoksi Tunisia ei suostunut ottamaan häntä vastaan.

Nordrhein-Westfalenin, jossa Amri asui, rikospoliisin päällikkö Dieter Schuermann on vastannut syytöksiin ja sanonut, että viranomaiset tekivät kaikkensa sen eteen, että iskua ei olisi voitu tehdä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)