Verkkouutiset

Amerikkalainen sotilaskone loukkasi Ruotsin ilmatilaa – ”venäläiset jahtasivat”

Amerikkalainen sotilaskone lensi luvatta Ruotsin ilmatilassa heinäkuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Svenska Dagbladetin mukaan Ruotsin armeijan vuodetut tutkatiedot paljastavat koneen saapuneen Ruotsin ilmatilaan iltapäivällä heinäkuun 18. päivä. Kone lensi Gotlannin yli.

Kone oli ilmeisesti pyytänyt lupaa lentää Ruotsin ilmatilan läpi, mutta sitä ei myönnetty.

Ruotsin viranomaiset eivät ole vielä virallisesti vahvistaneet, että kyseessä oli amerikkalainen lentokone.

Svenska Dagbladetin tavoittama ulkoministeriön virkamies kuitenkin lipsautti, että Yhdysvaltojen suurlähetystöön on otettu yhteyttä tapauksen vuoksi ja tämän jälkeen käytännössä myönsi, kuka loukkauksesta oli vastuussa.

Kaiken kaikkiaan kone vietti Ruotsin ilmatilassa lähes viisitoista minuuttia. Lehdelle puhuneen nimettömän lähteen mukaan amerikkalaiskonetta jahtasi venäläinen hävittäjä ja se joutui pakenemaan Ruotsin ilmatilaan.

Ruotsin ilmavoimat seurasi konetta maasta käsin, eikä lähettänyt hävittäjää kohtaamaan sitä, koska koneeseen saatiin radioyhteys eikä sen lentoon puuttumista katsottu tarpeelliseksi.

Viranomaiset ovat kertoneet, ettei kyseessä ollut hävittäjä. Mediassa on spekuloitu, että loukkauksesta oli vastuussa Boeing RC-135 tiedustelukone.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)